Päivän ilopilkut: lumisade ja ihan yksin ostoksilla. Tosin ostoskassiin kertyi juttuja lähinnä lapsille, kuten pari pulkkaa, pari liukuria - niitä pyöreitä -, pari lumilapiota ja muutama vaatekappale. Vauvalle ostin mm. uikkarin :) On todella vapauttavaa tuhlata rahaa. Minimiäitiyspäivärahasta ja lapsilisistä kovasti riittääkin tuhlattavaa, joten nyt jo vähän - mutta vain vähän - kaduttaa. Itselleni hankin goretex-hanskat, kun totaalisesti kyllästyin siihen, että pihalla ollessa nykyisistä rukkasista menee vesi läpi. Edellisellä "yksinäisellä" ostosreissulla ostin alusvaatteita. Niitä kun on liian haasteellista sovittaa vauva liinassa ;)

Kun loppiaisena sain joululahjatumppuprojektini valmiiksi, olen pudonnut ikään kuin tyhjiöön mitä neulomiseen tulee. Kamalasti tekisi mieli tehdä vaikka mitä, mutta en vain saa päätettyä, mihin aikani ja energiani laittaisin. Puikoilla ovat keskeneräisinä neulepaita sekä uusimmasta Modasta bongattu pipo itselleni. Esikoinen haluaisi minun neulovan hänelle villahousut. Jämälangoista pitäisi neuloa huovutettavia lapasia (yhtiin ainakin vielä riittäisi lankaa), ihanaisesta silkkivillasta vauvalle kypärämyssy, huopuvasta villasta itselleni kissahattu, sekä erilaisista villalangoista villasukkia lapsille. Ei hotsita eikä inspaa. Tai hotsittaisi sitten, kun saan vanhat ja ankeat muovipuikkoni vaihdettua bambuisiin ja ruusupuisiin. Ja sitten, kun löydän jotain tosi ihanaa lankaa - jota en kuitenkaan raaski ostaa kerää/vyyhtiä enempää enkä sitten enää tiedäkään, mitä langasta voisin tehdä. Suuria projekteja en viitsi aloittaa, sillä vauva ei anna minun neuloa sillä intensiteetillä kuin haluaisin. Samasta syystä lukuisat kankaat odottavat aikaa parempaa: ei ole yksinkertaisesti aikaa ommella.

Huomenna teen vauvan kanssa pikavisiitin Lappeenrantaan. Junamatkat - reilut 2 tuntia suuntaansa - mennevät hyssytellessä. Paitsi jos vauva päättää nukkua liinassa suht rauhallisesti, jolloin voin käyttää tuon ajan hyväkseni ja neuloa. Toivossa on hyvä elää...

Minulla on selvästi aikapula. Omassa ajassa on se huono puoli, että jos sitä saa vähän, sitä alkaa haluta lisää :-/