Esikoisen kerhossa on näin Pääsiäisen edellä puhuttu paljon kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Ovathan nuo kristinuskon keskeisiä teemoja. Hämmentävää on vain se, että esikoinen on selvästi juuri nyt siinä iässä, että kaikki tarinat kiinnostavat, ja hän onkin hyvä kuuntelija - oli puheenaihe sitten mikä tahansa.

Sattuipa niin ikävästi, että isovaari kuoli parisen viikkoa sitten. "Sopivasti" pääsiäisteeman aikaan. Kun tuli puhe hautajaisista, esikoinen kysyi, nouseeko isovaarikin kuolleista sitten Pääsiäisenä. Kun kuulemma Jeesuskin nousi, vaikka oli kuollut. ("Jeesus kuoli ja haudattiin, mutta se nousi kuolleista kun sen haudalta otettiin se kivi pois.") Yritin selittää, että ylösnousemusta ei ole todistettavasti tapahtunut tuon yhden kerran jälkeen, ja se tapahtui tosi kauan aikaa sitten. En viitsinyt sanoa, että toiset uskoo tuohon, mutta toisten mielestä se on vain satua, sillä tilanne, että kerhon jälkeen esikoinen kertoo kertoneensa kerhon ohjaajille äidin sanoneen kristinuskon olevan vain satua on sen verran paha,  ettei sitä huvita kokea.

Vaikka hautajaiset olivat vasta pari päivää sitten, ylösnousemuksesta ei ole esikoinen enää puhunut. Nyt odotellaan jo pääsiäismunia...