Juuri tällä hetkellä toivoisin voivani herätä tästä painajaisesta. Elämä sucks, etenkin tämä äitinä oleminen.

Kun jokainen aamu alkaa itkupotkuraivarilla, mitä muuta voikaan odottaa. Päivät eivät ainakaan ole tasaisen harmaita, kun koskaan ei tiedä, milloin räjähtää. Joka ikinen asia antaa aihetta tappelulle: mitä pienempi juttu, sitä suurempi matsi. Puhe äänenvoimakkuudesta riippumatta ei tehoa. En tiedä, enkä halua kokeillakaan, tehoaisiko väkivalta. Tokkopa.

Olen selvässä palkkakuopassa. Kotiäidin tuloja pitäisi todella kipeästi nyt tarkistaa. Tämä työ on erittäin vaativaa ja vaarallista. Ympärivuorokautista, kuluttavaa (hiukset harmaantuvat silmissä) ja yksinäistä. Ei puhettakaan tasa-arvosta tai kunnioituksesta. Siitä huolimatta ikälisiä, indeksikorotuksia, ylityölisää sun muita etuuksia ei kuulu eikä näy. Eläkekään ei kartu näiltä vuosilta. Piinavuosilta, tekisi mieleni sanoa. Mitäköhän ne Kelassa tuumaisivat, jos ihan pokkana soittaisin ja näillä perusteilla vaatisin itselleni lisää liksaa?

Jos äiti pyytää, siitä viis. Jos äidiltä pyydetään, niin olisi pitänyt tapahtua jo. "Mitä se äiti kuhnii?" "Miksi mä en saa?" "Mä haluun nyt heti justiinsa!!" Joka ikinen pyyntö pitää perustella niin hyvin, että sitä ei enää oikein jaksa pyytää. Mieluummin tekee itse kuin käyttää joka kerta tuhottomasti aikaa siihen, että pyynnön kohde ymmärtää, että apu olisi ihan oikeasti tarpeen. Sama kieltämisen suhteen. Mitä sitä kieltämään, kun kukaan ei kuitenkaan kuuntele. Eikä tottele. Mistä tuli mieleen, että kun tässä eräänä päivänä pyysin mieheltä jotain pikkuasiaa (siis kyse oli ihan jostain triviasta; kenkien laittamisesta kenkähyllyyn eteisessä tms.) ja mies _kehtasi kysyä "Miksi?", niin vastasin, että ihan vain siksi, että se tekisi minut niin kovin iloiseksi. Ja ihan totta, melkein itkin ilosta, kun homma hoitui tuosta noin vain. Eikö olekin surullista. 

Tekisi mieli toivottaa tuo kolmevuotias Jousimies hornan tuuttiin. Tai antaa ensimmäiselle vastaantulijalle. Voisin vaikka maksaakin vähän. Juuri nyt en jaksa hirveästi välittää.