Vuosi vaihtui rauhallisissa tunnelmissa. Isäni vietti 60-vuotispäiväänsä raksalla hommia tehden ja mies makasi sängyssä vatsataudin kourissa. Minä vein lapset pulkkamäkeen ja annoin niiden sen jälkeen katsoa piirrettyjä DVD:ltä. Illemmalla herkuteltiin äitini leipomilla sämpylöillä ja ohrarieskalla ja isän synttäreiden kunniaksi hommatulla jätskikakulla.

Olin ajatellut antaa lasten valvoa puoleenyöhön ja katsoa heidän kanssaan portilla, kun naapurit ja muut kansalaiset ampuvat rahojaan taivaan tuuliin, mutta lasten touhut alkoivat olla sen verran levottomia iltakymmenen aikaan eikä mieskään ollut mukana hillitsemässä menoa, että alamittaiset saivat lähteä nukkumatin maahan reilua tuntia ennen vuoden vaihtumista. Hyvä niin.

Otin sitten tulokkaan vastaan yksikseni Senaatintorin juhlintaa telkkarista katsoen ja ihanaa villasukkaa neuloen. Kun kello löi 12, seisoin portilla katsomassa raketteja ja taisi siinä kyynel tai pari vierähtää poskelle...

Vuosi vaihtui, mutta elo ja olo jatkuvat samoina kuin viimekin vuonna. Pakkasta riittää, luntakin on ihan kiitettävästi. Neulomista riittää ja kohta joululomakin loppuu ja sen myötä alkaa arki. Aikoinaan muistan harjoitelleeni uuden vuosiluvun kirjoittamista pitkin joulukuuta. Nyt luotan siihen, että osaan pitää vuodet erillään toisistaan ilman harjoitteluakin ;)

Kyllä tämä tästä, eteenpäin mennään.