Jo kolme viikkoa sitten näin haarapääskyjen lentelevän huvivenesatamassa Inkoossa. Selvästi kesä on täällä :)

Lapset ovat ihan innoissaan, kun saavat olla kavereiden kanssa aamusta iltaan. Minusta on ihan mukavaa vahtia lasten pihaleikkejä (tai lähinnä kuopuksen, kahta vanhempaa tunnun näkevän vain ruoka-aikoina jos silloinkaan) pihakeinusta käsin neuloen, lukien tai netissä surffaten. Miestä vähän sylettää työnteko, mutta se nyt vain on tehtävä, eikö ;)

Ihan pelkkää lomailua ei tämä kesä kuitenkaan ole, sillä täällä on remonttihommat kuumimmillaan. Yksi huone noin seitsemästä on saatu maalattua: seinät valkoisiksi ja lakattu paneelikatto myös. Parkettilattia odottaa hiomista ja lakkausta, samoin listat kaipaavat uutta maalia pintaansa. Toisaalta pää on avattu, ja tapettien poistaminen kolmesta muusta huoneesta sujuu mallikkaasti. Ottaen huomioon, että isäni, joka tapetit n. 15 vuotta sitten seiniin kiinnitti, oli sitä mieltä, että homma on niin rankka, että kannattaako siihen edes ryhtyä... Oikeilla keinoilla liisterin ja Erikeeperin sekoituksella kiinnitetyt kangastapetit lähtevät seinistä oikein hyvin, kiitos vain kysymästä :) Keittiön uusiminen jäänee syksyyn, sillä sitä ennen pitää Miehen kanssa päästä yksimielisyyteen kaapien paikasta. Ai niin, ja ne kodinkoneetkin pitäisi valita. 

Ja jotta se vähäinenkin vapaa-aika iltaisin ja viikonloppuisin ei tuntuisi liian runsaalta, tässä samalla tehdään pihaakin uuteen uskoon. Vanha autotalli purettiin reilussa kahdessa viikossa (kaikki mahdollinen hyötykäyttöön, tietysti!), ja nyt sen valettu laattapohja palvelee skeittiparkkina :D Kunnes saa ensin soraa ja ensi kesänä asvaltin päällensä. Se nimittäin jää uuden pihatien alle lähestulkoon kokonaan. Parin viikon kuluttua pihaan tulee kaivinkone ja kuorma-auto, ja kaadetaan kolme vanhaa (mutta kaunista) omenapuuta uuden pihatien alta pois. Maata kuoritaan myös, että saadaan tilaa mullalle, joka toivottavasti jo syksyllä tai viimeistään ensi keväänä kasvaa kestävää nurmikkoa. Haaveissa on rakentaa vielä mukava oleskeluterassi tuohon länsipuolelle taloa, jossa voisi sitten istuskella ja nauttia auringonlaskusta (ja siideristä ;) ). Ja jolla olisi käyttöä myös keväällä ja syksyllä ja mikä ettei talvellakin, jos lunta olisi vaikka vähän vähemmän kuin viimeeksi. Terassihaaveet toteutuvat, kunhan ensin uuden talon lopputarkastus saadaan tehtyä, sillä ennen terassia kaivetaan talon länsipuolelle vielä salaojat. Ja ennen lopputarkastusta uusi autokatos pitäisi saada täysin valmiiksi. Vielä puuttuvat sähköt, varaston hyllyt ja sisäänmenoluiska, eikä maaliakaan ole ihan joka puolella. Miten se lopputarkastus terassiin liittyy? No siten, että uutta taloa varten kaivetut hulevesikaivot tarkastetaan siinä samalla ja ennen kuin niihin voi vetää uusia putkia (ne salaojaputket vanhan talon länsipuolelta). Näin ollen järkevintä olisi ehkä tehdä se autokatos valmiiksi. Mutta mehän emme ole järkeviä - etenkään kun kotikatu asvaltoidaan putkitöiden jälkeen viimeistään elokuussa, ja saamme samalla uuden liittymän teetettyä, jos pihatie on siihen mennessä valmis. Eikö olekin ihanan monimutkaista? :)

Niin, ja jos alkaa tulla tekemisen puutetta, Inkoon vanhalla kalastustilalla olisi tuhat ja yksi hommaa tehtävänä alkaen vanhan rintamamiestalon kunnostamisella. Sen talon, joka on toiminut irtaimen omaisuutemme välivarastona kohta kaksi vuotta ja on ollut asumaton reilut 30 vuotta...

Mutta homma kerrallaan, ei sitä oikein muuta voi (ellei voita lotossa miljoonia ja palkkaa ihmisiä tekemään näitä kaikkia yhtä aikaa, mutta sehän olisi jo melkoista utopiaa) :)