Viikon kuluttua keskimmäinen (7v.) on ollut ensimmäistä päivää koulussa. En tiedä, jännittääkö vai ei, mutta kovin kiukkuinen tuo on ollut tässä viime päivinä ;) Toisaalta, koulun alkamista odotetaan innokkaasti, kun pääsee taas leikkimään kavereiden kanssa.

Kävimme eilen tärkeillä ostoksilla: tuleva koululainen sai valita itselleen repun ja penaalin. Ei yhtään haitannut, että eskarireppu oli edelleen erinomaisessa kunnossa tai että lipaston laatikosta löytyy jo penaali poikineen. Lähdimme katsastamaan Pikkukaupungin tavaratalojen repputarjontaa. Kävi hyvä tuuri, kun heti ensimmäisestä kaupasta löysimme mukavan suuren valikoiman reppuja. (Tosin jostain syystä ns. poikien reppuja oli selvästi vähemmän kuin ns. tyttöjen reppuja. Ja miksi ihmeessä nämä ns. poikien reput ovat kaikki mustia tai tumman sinisiä, ja niissä on ihme örkkien kuvia? Missä ovat kaikki kauniit perusvärit? No, ei tyttöjenkään repuissa nyt ole kehumista. Pinkkiä, vaaleanpunaista, liilaa ja kuvina kissan- ja koiranpentuja tai prinsessoja tai Bratzeja. Hohhoijakkaa.) Halusin repun istuvan kunnolla pienen koululaisen selässä, joten suurimmat rinkkamalliset raakkasin hyvällä selityksellä pois. Myös ne reput, joissa oli sisällä ns. läppäritasku, jäivät suurempaa tarkastelua vaille. Pitkällisen pohdinnan, vetoketjujen availemisen sekä selkään sovittamisen jälkeen keskimmäinen löysi sen repun, jonka haluaa selässään koulumatkoja ekalla luokalla kuljettaa. Minäkin olin valintaan ihan tyytyväinen :)

Seuraavaksi mentiin valitsemaan penaalia. Mikään pussimalli ei saanut tulevalta ekaluokkalaiselta hyväksyntää. Mutta sitten tärppäsi: finaaliin hän kelpuutti Autot-sarjan vetoketjupenaalin sekä Monster Jam -sarjan tuplavetoketjupenaalin. Autot-penaalissa oli sisällä valmiina 3 lyijykynää, terotin, pyyhekumi, viivotin sekä muistikirja. Monster Jam -penaalista löytyi 7 puuväriä, 2 lyijykynää, terotin, pyyhekumi, viivotin ja 14 tussia. Ei ollut vaikea arvata, kumpi näistä vei voiton :) Bonuksena ostettiin reppuun vielä kulmalukkokansio, jossa on helppo kuljetella koulusta saatavia lippulappusia repussa kotiin ilman, että ne repeytyvät tai rutistuvat lukukelvottomiksi. Ja tadaa, tuloksena onnellinen pikku mies :)

Tänään onkin vuorossa tulevan neljäsluokkalaisen uuden repun ja penaalin hankinta. On varmaan jo aikakin, kun aikaisemmat ovat kestäneet menossa mukana kolme edellistä kouluvuotta.