Näin ajattelin, kun viikon syysloma häämötti nurkan takana. Ja näin olen tämän viikon tehnytkin. Mitään perussiivousta ei kyllä ole tehty, vaan kaappien ja varastojen raivausta. Kellarissa yhdessä huoneessa (nykyisin ehkä pohjapiirroksessa tuo merkittäisiin askarteluhuoneeksi) oli meidän muuttolaatikoita vino pino tyhjentämistä odottamassa. Samaisessa huoneessa on yhä edelleen mun vanhempien varastoimaa tavaraa. Päätin, että nyt on hyvä aika käydä läpi nuo muuttolaatikot ja hankkiutua eroon sellaisista tavaroista, joita emme tarvitse. Jos roina on yli 3 vuotta ollut laatikoissa ilman, että sitä on kukaan kaivannut, sitä ei varmastikaan enää tarvita...

Oikeassa olin! Laatikoita oli kaiken kaikkiaan 13 tuolla kellarissa. Kolmessa niistä (olivat vajaita, toim. huom. ;) ) oli vanhoja valokuva-albumeita, jotka vihdoin toin kirjahyllyyn. Helpompi niitä on selata, kun ovat saatavilla kuin että ovat muuttolaatikkovuoren alimassa laatikossa ;) Lopuista 10 laatikosta vain noin puolen laatikollisen verran säästin. Muut lajittelin ja lahjoitin kierrätykseen. Samalla vimmalla kävin läpi myös yläkerran vaatehuoneen tavarat. Ihanaa, sinne vihdoin pääsee kävelemään sisään! 

Pikku-kaupungin Fida ei juurikaan ota tavaraa vastaan, joten en sinne noita meille turhia mutta ehjiä ja siistejä kamoja lähtenyt edes tarjoamaan. Sen sijaan pakkasin miehen kanssa kuomullisen peräkärryn, ja suuntasimme nokan kohti Kierrätyskeskusta. Tarvitseeko edes sanoa, miten hyvä mieli tuli tuosta keikasta? :) Sinne meni peräkärryllinen tavaraa paikkaan, josta se hyvin suurella todennäköisyydellä päätyy ihmisille, jotka noita tavaroita todella tarvitsevat. 

Kierrätyskelvotontakin tavaraa toki löytyi. Vanhat videokasetit ja C-kasetit pakkasin jätesäkkiin, joka viedään jossain vaiheessa Kiertokapulan jätekäsittelyasemalle. Todennäköisesti nekin jossain vaiheessa lämmittävät riihimäkeläisiä koteja polttoenergian muodossa ;) Liinavaatteita ja pyyhkeitä kävin läpi myös, ja hieman rispaantuneet tai käytössä tummuneet pakkasin yhteen jätesäkkiin, jonka kiikutan paikallisen kennelin/löytöeläinkodin käytettäväksi. Hyvää mieltä kaikille luvassa siis :)

Nälkä kasvaa syödessä, ja nyt pitäisi seuraavaksi perehtyä vessojen kaappien saloihin. Mitä kaikkea sieltä löytyykään...