Kuopus on erittäin puhelias. Valitettavasti hän puhuu kieltä, jota ei juuri kukaan ymmärrä. Sitä sanotaan vauvakieleksi :)

Nyt viimeisen kuukauden aikana suomenkielen sanavarasto on hieman laajentunut. Ennestään olleiden sanojen "äiti", "hei hei" "tiitti" (= kiitti) ja "ka" (= kaikki muut sanat ;) ) lisäksi uusia sanoja ovat "kakka" (tarkoittaa sitä itseään että pissaa että hiekkakakkua :) ), "kukka" ja "pallo". Myös "pappa" kuullaan aika usein, mutta vielä on epäselvää, tarkoittaako se isoisää vai jotain muuta. Vähän epäselvempiä sanoja, jotka myöskin ovat uusia, ovat "tettä" (eli vettä) ja "äkii", eli jätskiä. Käytännössä kaikki, mitä juodaan on "tettä". Ja aina pitää saada maistaa, ja jos ei saa, tulee raivari :)

Kuopuksen kanssa on kiva käydä kaupassa, sillä kun sieltä ollaan lähdössä, hän erittäin kuuluvalla äänellä sanoo "tiitti" ja "hei hei" :D

Esikoinen oli yhtä puhelias samassa iässä. Noin 1v9kk iässä puhe alkoi kuulostaa enemmän suomelta kuin joltain muulta, tuntemattomalta kieleltä, ja sitten hän puhuikin jo useamman sanan lauseita. Jos kuopus seuraa esikoisen jalanjälkiä, voimme odottaa suomenkielistä puhetta loka-marraskuussa :)