Ai että, kun on hyvä olo ja mieli :) Vauva nukkuu liinassa ja aurinko paistaa. Mahtavaa. Käsittämätöntä, miten vauhdilla päivät nykyään menevät. Vauva on yli viisiviikkoinen ja jouluun on reilu kuukausi.

Kantoliinasta: ilman liinaa ei tämä perhe pyörisi ollenkaan. Tai tältä äidiltä menisi hermot tai jotain :) Vauva on iholla (lue: liinassa) kaiket päivät paitsi silloin, kun on autossa turvakaukalossa, hoitopöydällä vaipanvaihdossa, rinnalla imemässä, isänsä sylissä tai yöllä perhepedissä kainalossa. Kun on vauvaa kantanut liinassa 12 tuntia noita pieniä väliaikoja lukuunottamatta, on ihan mukava antaa vauva isänsä syliin. Tukkoinen nenä tekee sen, ettei päiväunet makuuasennossa luonnistu viittä minuuttia kauempaa. Parempi liinassa masumasua vasten. Minusta on tullut krooninen heiluja: heilutan tai hytkytän itseäni jatkuvasti. Sillä saa vauvan rauhalliseksi ja jatkamaan uniaan. Tosin heilunta ja hytkyntä ovat aika tehottomia ja saanevat minut näyttämään melko typerältä silloin, kun vauva ei ole liinassa...

Vessajutuista: Vauvan kanssa olemme aloittaneet vessahätäviestinnän, tosin maltillisemmin kuin keskimmäisen kanssa. Toistaiseksi käytän vauvaa pissalla/kakalla vain vaipanvaihtojen yhteydessä. Hyvin se näyttää toimivan niinkin, sillä lähes joka kerta tulee jompi kumpi, kun vadin päälle vauvan nostaa ja vähän suhisee :) Kestovaipat toimivat kuin häkä tämänkin vauvan kanssa. Mieskään ei niitä vierasta - ei ole vierastanut koskaan, mikä on erittäin hyvä juttu.

Vaatteista: vanhat housut eivät edelleenkään mahdu vielä päälle, ja äitiyshousut ovat kaikki jo aivan liian isoja. Ongelmana on, mitä pukea päälle. Onneksi ulkoilu hoituu toppahousuissa, mutta jos ostoksilla pitää käydä, meneekin miettimiseksi. Yhdet housut odottavat ompelua, mutta vauva liinassa se on sen verran haasteellista, etten ole vielä jaksanut siihen ryhtyä. Vielä haasteellisempaa on lähteä vaatekauppaan housuja ostamaan, joten sinnittelen kahden housuparin voimalla. Ristiäiset on puolentoista viikon kuluttua. Toivon, että mahdun johonkin juhlamekkoon, joita on tullut tehtyä muutama. Siis sellaisia, joissa imetys onnistuu ilman, että koko kolttua pitää riisua.

Liikunnasta: Esikoinen ja keskimmäinen tykkäävät edelleen käydä Liikkarissa. Lisäksi esikoinen haluaisi alkaa pelata sählyä. Seurakin on jo katsottuna, mutta mietitään vielä. En haluaisi noille liikaa harrastuksia tässä vaiheessa. Suuri kysymys on oma liikkumiseni. Pihalla seisominen ja hytkyminen eivät ole kovin tehokasta liikuntaa. Olen harkinnut sauvakävelysauvojen hankkimista, että pääsisin vaikka iltakävelyille (vauva liinassa, luonnollisesti), mutta harkinnan asteelle tuo on jäänyt. Lisäksi kovasti jo tanssijalkaa vipattaa, ja himoitsen suuresti päästä treenitunnille. Harmillisesti tunteja on vain vähän huonoon aikaan: joko aamulla klo 10 tai illalla klo 18. Kumpikaan ei oikein sovi - ellen mene treenaamaan vauva liinassa. Ei se olisi ensimmäinen kerta. Kun esikoinen oli vauva, pidin joitain sijaisuuksia niin, että hän keikkui liinassa kun minä opetin piruetteja :) Hyvin toimi. Nyt vain kerään rohkeutta, että uskallan. Vauva treeneissä voi häiritä joidenkin muiden keskittymistä, enkä haluaisi olla häiriöksi.

Life is life, tiesi jo 90-luvun alussa joku artisti (jonka nimi on juuri nyt paennut mielestäni - syytän imdeä).