Tänä aamuna, juuri ennen kuin lähti viemään lapsia päiväkotiin, mies ilmoitti ostaneensa eilen auton. Onnittelin häntä sydämellisesti ja samalla mietin hiljaa mielessäni, mihin seinään rasti nyt piirretään ;) Enää muutama pikku juttu (kuten lainan nostaminen pankista ja auton maksaminen), ja saamme auton käyttöömme. Taisi mies tyytyä toiseksi parhaaseen. Land Cruiseria kun ei saanut (edes lupaa hankkia), niin osti Hondan maasturin. Sillä minäkin ajoin pari viikonloppua sitten, ja ihan kelvolliseksi totesin - vaikka en näekään peruuttaa. Jees juttu. Etenkin esikoinen oli innoissaan, ja kovasti kyseli, milloin auto tulee meille. Toiveita on saada kaara käyttöön tämän viikon lopulla.

Eilen varasin meille ensimmäisen kesälomamatkan. Suuntaamme ensi viikon alussa kolmeksi päiväksi Ahvenanmaalle mökkilomalle. Mökin lisäksi varasin meille myös auto- ja kansipaikat Punaiselta laivalta. Ensin olimme ajatelleet matkustaa Ahvenanmaalle pienillä saaristolautoilla, mutta koska niiden aikataulujen yms. sumpliminen osoittautui yllättävän monimutkaiseksi, päädyin tällaiseen helppoon vaihtoehtoon. Enpä olekaan laivalla mennyt noin viiteen vuoteen :) Myös lapsille tämä on ensimmäinen laivareissu. Pallomerta odottavat molemmat jo innolla :)

Tuntuu, että kuukauden mittainen kesäloma on liian lyhyt. On liikaa tekemistä :-/ Miehen Ameriikan kaveri tulee käymään parin viikon kuluttua, ja se aika hengataan kaupungissa. Taidetaan kiertää Linnanmäet, Korkeasaaret ja Suomenlinnat silloin. Sitten on serkun häät Tampereella, omat synttärit (vaikka niitä tuskin kukaan muistaa, eikä niitä ole tarkoituskaan juhlia) ja mökilläkin, siellä Kutemajärvellä, olisi kiva ehtiä käymään (ja samalla reissulla myös Mikkelin Visulahdessa - lasten toive). No, katsotaan, miten aikataulut sumpliutuvat. Pieni pessimisti isäni sanoin minussa hokee: "Talvea kohti mennään, päivät ovat lyhenemään päin." Ja toisaalta loma on vielä edessä, mutta osaako siitä edes iloita?

Ainoa, mikä ei tapahdu, on opinnäyte. Käsittämätöntä, miten ei yhtään nappaa sitä kirjoittaa. Tämä viikko olisi aikaa, ja sitten elokuussa kaksi ekaa viikkoa. Apua!