Hip hei, eka satsi omenahilloa tehty! Jostain nettisivulta luin, että 8 litraa omenoita olisi noin 4kg, joten puolitin ronskisti sen ämpärillisen omenoita. Aamulla kävin kaupassa ostamassa hillosokeria kaksi kiloa, yksi kilo per satsi. Eräältä toiselta nettisivulta sain vinkiksi laittaa hilloon 1rkl kanelia, 1tl neilikkaa ja 1tl inkivääriä. Tein siis jouluista omppuhilloa :) Kun hilloa sitten purkitin, niin pakko oli maistaa lusikallinen. Taivaallista!!! Kannatti käyttää aikaa omenoiden poimimiseen, rahtaamiseen, kuorimiseen ja pilkkomiseen ;)

Mitään käsitystä ei ollut, paljonko tuosta tulee valmista hilloa. Kuoritut ja pilkotut omenat mahtuivat hienosti viiden litran (?) kattilaan. Hilloa tuli vajaasta kattilallisesta neljä reilun puolen litran pönikkää. Eli yhteensä siis noin kahdesta kilosta omppuja sain hilloa reilut kaksi litraa.

Vielä ennen kuin lähden hakemaan lapsia päiväkodista, pyöräytän yhden omenapiirakan :) Sen lisäksi aloitan lastenhuoneen sohvan verhoilun ja hoidan pyykinpesun loppuun. Ah, Martat saisivat olla minusta ylpeitä :)