Joulu on ohitse, mutta ennen uuden vuoden juhlintaa on aika vetää henkeä.

Rauhallisen joulun takasivat sen vietto yhdessä ja samassa paikassa, lasten viihtyminen papan kanssa verstaassa ja pihalla sekä miehen läsnäolo ja ahkera osallistuminen vauvan hoitoon. Aivan mahtavaa! :)

Ruoka oli hyvää ja sitä riitti. Lapset eivät edes maistaneet, kun olivat niin tytinöissä lahjojen suhteen. Kuten jo aikaisemmin kerroin, "tontut" olivat jo aiemmin vieneet lahjat mummolaan. Kun lapset olivat mummin ja papan kanssa saunassa, minä järjestin lahjat kuusen alle. Ensi vuonna olen viisaampi.

Esikoinen oli hyvin pettynyt, kun osasi lukea isoimmasta paketista keskimmäisen nimen. Äitini on kertonut, että minun ja siskoni ollessa pieniä tärkeintä meille oli, että lahjoja tuli molemmille yhtä paljon. Nyt näyttäisi siltä, että esikoiselle on tärkeintä se, että he saavat keskimmäisen kanssa yhtä suuria lahjoja.

Kun sitten tuli lahjojen avaamisen aika, lahjapaperit revittiin posket punaisina. Mitään lahjaa ei oikein pysähdytty tutkimaan ennen kuin kaikki oli avattu. Esikoinen myös ilmoitti, että lahjojen avaaminen loppui aivan liian aikaisin. Niinhän se on, kaikki hyvä loppuu aikanaan :)

Lapset saivat lahjoja juuri sopivasti. Legoja, kauko-ohjattavat autot, lautaset, junarataa lisää, junavaunuja lisää, läjän DVD-elokuvia. Minä sain pari erittäin mielenkiintoista kirjaa: Tommy Hellstenin "Vanhemmuus - vastuullista vallankäyttöä" sekä Hannu Lauerman "Usko, toivo ja huijaus - rohkaisusta johdattelun kautta psykoterroriin" :D Kun vain olisi aikaa lukea rauhassa.

Tekemäni tuplalapaset saivat kiitosta osakseen. Mikäs sen mukavampaa. Tekemäni piparkakkutalo hävisi parempiin suihin joulunpyhien aikana. Kuinka ollakaan suurimman osan sain itse syödä. Hyvää oli :)

Joulutunnelmaa vähän masensi aaton keli: lämpöä +4 astetta, harmaata. Onneksi lapset eivät siitä juuri välittäneet, eikä minunkaan tarvinnut pistää nenääni ulos.

Ensi vuonna uudestaan :)