Olen tässä miettinyt. On muutama asia, joita haluaisin lähinnä mukavuussyistä. Ensinnäkin haluaisin kodinhoitohuoneen. Minusta olisi mukavaa, että kylpyhuone olisi tarkoitettu kylpemiseen, ei pyykkihuoltoon. Vaikka meille sopisi ammeen sijasta paremmin uima-allas, niin kovia lapset ovat kylpemään (lue: uimaan ammeessa ja kastelemaan koko kylppärin siinä samalla). Kodinhoitohuoneeseen haluaisin ehdottomasti mankelin. Mankeloidut lakanat ovat parasta mitä tiedän heti suklaan ja oman ajan jälkeen :) Nyt käyn mankeloimassa lakanat taloyhtiön pyykkituvassa, mutta siellä mankeloiminen on jotenkin ankeaa. Ja lakanat pitää kantaa ensin kolmet portaat alas, pihan poikki ja sitten vielä yhdet portaat alas - ja mankeloinnin jälkeen sama roudaus toiseen suuntaan. Kodinhoitohuoneessa voisi myös olla kuivausrumpu. Tosin se ei ole mitenkään ehdoton, sillä minusta narulla kuivattuihin vaatteisiin tulee sekä puhtaampi tuoksu että tuntu. Vaikka nyt olenkin pari kertaa käyttänyt taloyhtiön pyykkituvan tarjontaa myös sekä pesukoneen että kuivausrummunkin osalta.

Tykkään leipoa, mutta taikinan teko on aina jotenkin vaivalloista. Siksi minusta olisi kiva omistaa kunnon monitoimikone. Teräsrungolla ja teräskulholla. Vaan mihinkäs se täällä mahtuisi, kun keittiön kaapit ovat jo valmiiksi ihan täynnä :-/ Täytyy toistaiseksi tyytyä tekemään taikina tavalliseen kulhoon tavallisella taikinakoukullisella vatkaimella. Niin kuin tänäänkin. (Työn alla, toisin sanoen kohoamassa on boston-pullataikina, nam.)

Uuden imurin sain vähän aikaa sitten, ja sitä onkin tullut ahkerasti käytettyä. Täytyy muuten taas tänään käyttää, kun lasten kengissä ja vaatteissa tulee päivittäin suunnilleen kilo hiekkaa ja pikkukiviä sisälle. (Mikä kumma siinä muuten on, että aina on taskut täynnä hiekkaa? Beats me.) Jos joskus asun omakotitalossa - ja jos se on vielä itse rakennettu - niin silloin haluan ehdottomasti keskuspölynimurin. Se on kiva :) Lapsuudenkodissani on sellainen.

Haluaisin myös vaatehuoneen. En sellaista pientä luukkua, vaan ihan kunnollisen, vaatetankoineen ja hyllyineen. Olisi ainakin jokin paikka mm. talvivaatteille kesällä sekä niille vaatelaatikoille täynnä lastenvaatteita. Nyt nuo ovat verkkokomerossa, jonne pitäisi viedä muutakin tavaraa. Vaatehuoneessa voisi myös pitää siivoustavaroita. Nykyinen keittiössä sijaitseva siivouskaappi on ihan susi. Sanon vain.

Oma sauna olisi myös pop. Tällä hetkellä meillä on saunavuoro taloyhtiön saunasta. Sinne on sama matka kuin pyykkitupaankin. Ja vuoro on 45min pitkä - ja jostain syystä me aina unohdamme sen. Kuten eilen illalla. Tykkään saunoa, mutta kellon kanssa se ahdistaa. Olisi ihanaa, jos voisi vain puolen tunnin varoitusajalla päättää haluavansa mennä saunaan. Ja jos voisi saunassa käydä myös lasten mentyä nukkumaan. Näin meillä parisuhdetta hoidettaisiin :) Kun joskus asuntoa vaihdamme, emme edes harkitse sellaista, missä ei ole omaa saunaa.

Kokki olisi muuten myös kiva. Sellainen, joka tekisi ruuat valmiiksi kun tulen lasten kanssa pihalta sisälle syömään. Ja sellainen, joka myös siivoaisi keittiön ruokailun jälkeen. Ja sellainen, joka tekisi maistuvaa arkiruokaa, mutta hallitsisi myös juhlavan aterian salat. Minä voisin hoitaa leipomiset sillä monitoimikoneellani, mutta ruuan valmistaminen kyllä tökkii ja rankasti.

Olisikohan tässä aihetta kirjoittaa kirje itse Joulupukille?