Esikoisella on tuossa pihassa yksi tosi hyvä kaveri. Leikkivät aina yhdessä, jos tulee tilaisuus. Eilen tuli. Kaverilla oli mukana uusi lelu, jokin sellainen härveli, josta minä en saanut selvää, mutta siinä oli hammasratasta ja vaikka mitä vimpainta. Esikoinenkin siitä kiinnostui ja sai sitä myös lainata. Jossain vaiheessa, kun olin kuopuksen kanssa sisällä, ovikello soi, ja lapset olivat oven takana. Esikoinen tohkeissaan pyysi "rumpuautoa" mukaan ulos. Sanoin, että kyseinen lelu on ainoastaan sisäleikkejä varten, enkä anna sitä ulos. Seuraavaksi hän pyysi "käärmeautoa". Käärmeauto on sellainen Legon (?) mato, jonka selkään saa kiinnitettyä sellaisia lego-ötököitä ja jota voi vetää perässä. Aika vauvalelu, mutta esikoiselle mieluinen. Annoin luvan viedä sen ulos, ja esikoinen innoissaan kaverille sanoi, että tämä voisi lainata hänen käärmeautoaan.

Kun sitten hain lapsille tuon kyseisen käärmeauton ja esikoinen sen ylpeänä esitteli kaverilleen, tapahtui se, mitä olin vähän pelännytkin. Tämä kaveripa ei "käärmeautoa" halunnutkaan, vaan oman lelunsa takaisin. Kun näin esikoisen ilmeen, säälinaalto vyöryi ylitseni. Edessäni seisoi hyvin hämillään oleva lapsi, joka ei ihan ymmärtänyt, miksi toinen ei arvostanut hänen tärkeää ja kivaa leluaan. Eipä siinä mitään voinut tehdä, vaikka olisin kyllä maksanut vaikka mitä summia siitä, että juuri sillä hetkellä olisin voinut tuoda esikoiselle jonkinnäköisen hilavitkuttimen, joka olisi ollut ainakin sata kertaa siistimpi kuin kaverin lelu.

Illalla kerroin miehelle tästä tapauksesta. Olimme molemmat sitä mieltä, että leluostoksille on lähdettävä. Edellisestä kerrastahan oli kulunut jo melkein puoli vuotta, eli oli jo aikakin.

Tänään kävimme sitten leluostoksilla, ja esikoinen sai valita peräti kaksi lelua. Samalla reissulla ostettiin huomisille synttäreille myös lahja. Kuinka ollakaan, esikoinen, kun sai ihan itse valita, ei huolinutkaan mitään hilavitkuttimia, roboteiksi muuttuvia moottoripyöriä tai muita. Hän halusi työkalupakin ja porakoneen. Ei siinä auttanut muu kuin ostaa ne sitten. Taitaa olla timpuri tulossa :)