Perinteisesti olen juhlinut (usein itsekseni) kesän alkamista näin kesäkuun alussa. Tänään juhlistan tilaisuutta istuttamalla auringonkukansiemeniä parvekelaatikoihin.

Keskimmäinen päätti yllättää ja alkoi ajaa polkupyörällä ilman apupyöriä. Ikää kohta 3v4kk. Ihan hyvä aika oppia sekin taito :)

Esikoinen harjoittelee kovasti r-kirjainta. Porkkanana toimivat vesi-ilmapallot. Kun on edellisenä päivänä tarpeeksi harjoitellut "dan-dan-dan" -juttuja, niin seuraavana aamuna saa yhden tai pari vesi-ilmapalloa. Sama porkkana on käytössä myös keskimmäisellä, joka yrittää päästä peukusta eroon. Ei siis kirjaimellisesti, sillä peukalo on kiva olla olemassa, vaan koitetaan vain luopua tavasta tunkea peukku suuhun joka tilanteessa. Homma toimii niin, että jos päivä on mennyt ilman peukkua - tai jos se on vahingossa suuhun eksynyt niin huomaa ottaa sen pois suusta - niin seuraavana päivänä saa ulos ainakin yhden vesi-ilmapallon. "Peukkuvieroitusta" on nyt mennyt pari päivää, ja erittäin hyvältä näyttää.

Vauva on tänään 8kk. Keskiviikkona neuvolassa vaaka näytti 8kg ja mittanauhalla saatiin pituutta 65cm. Pieni pötkylä, siis :) Tutkimusmatkailija parhaassa iässä: joka paikkaan pitää kiivetä (tai ainakin nousta pystyyn). Sen lisäksi osaa istua ja istuutua ja ryömiä ihan mielettömän kovaa vauhtia. Puhettakin tulee. Olen ihan varmasti kuullut hänen sanovan "nälkä" ja "äiti" ;), vaikka normaalisti kuuluu "tä-tä-tä" tai "hät-hät-hät" tai vastaavaa.

Kesän alkamisen kunniaksi eräs ystäväni sai vauvan, järjestyksessä toinen poika perheeseen. Isot onnitteluhalit täältä! Miehen ystävästä tuli toisen kerran isä pari viikkoa sitten. Jotenkin surullista on kuitenkin se, että kummallakaan meistä ei ollut mitään tietoa siitä, että vauvoja näihin perheisiin edes odotettiin. Selvä merkki siitä, että yhteydenpito on syystä tai toisesta jäänyt hoitamatta. Harmi. Mutta onneksi aina on mahdollisuus korjata tilanne :)

Pidetään siis yhteyttä - toiseenkin suuntaan :)