Muuttoa varten pakatessani sain kuin sainkin jonkin verran vaatteita ja tavaroita lajiteltua säilytettäviin ja kierrätettäviin. Heti muuton jälkeen vuokrasin pöydän uudelta itsepalvelukirppikseltä ja innosta puhkuen vein lähinnä hyväkuntoisia lastenvaatteita sinne myyntiin. Vaatteet eivät ole hinnoilla pilattuja, kun mm. vauvan sukkia myyn kymmenellä sentillä pari, bodyjä puolesta eurosta euroon kappale ja joitain isompien lasten ja aikuisten vaatteita eurosta kahteen euroa kappale.

Itsepalvelukirppis on minulle ihan uusi juttu, vaikka tavallisilla kirppiksillä olenkin viime vuosien aikana ollut useampaan kertaan myymässä meille jo tarpeettomaksi käynyttä tavaraa. Suunnilleen joka toinen päivä olen käynyt pöytääni siistimässä ja täydennyksiä viemässä. Tai aluksi vein, nyt en ole sitä tehnyt. Ei ole mitään järkeä, kun ei tavara pöydältä mihinkään liiku. Olen hämmentynyt ja hieman pettynytkin. En todellakaan myy mitään "rätei tai lumpui", vaan oikein siistejä ja käyttökelpoisia vaatteita. Enkä usko, että hinnatkaan ovat ongelma. Miksi vaatteet eivät käy kaupaksi?

Sen ymmärrän, että itsetehdyt äitiys- ja imetysvaatteet eivät kelpaa kenellekään edes eurolla, vaikka materiaali on laadukasta ja työn jälki siistiä, mutta että teollisesti valmistetut, yhdellä lapsella hetken aikaa käytetyt vaatteet eivät kenellekään kelpaa, saa mielen hieman mustaksi. No, sen verran on tavara omistajaa vaihtanut, että pöytävuokran saan tuotoilla katettua, mutta muuten menee hyväntekeväisyyden puolelle.

En kuitenkaan luovuta ihan vielä: syyskuussa menen joku viikonloppu ihan live-kirppikselle ip-pöydältä jääneitä vaatteita myymään. Jos vaikka silloin pääsisin niistä eroon ja saisin muutaman pennosen taskunpohjalle kotiäidin toimeentuloa hieman kohtentamaan. Tai haluaisiko joku ostaa vaatepaketin, jossa on erilaisia bodyjä, housuja, paitoja ja sukkia vauvakokoa? Anyone?
(Vaikka eivät nuo vaatteet ole Huuto.netissäkään menneet, kun taitavat olla liian tavallisia...)