Kesäloman loppumisesta on vasta kolme päivää, mutta nyt jo meininki on sama, kuin ennen lomaa. Lähinnä miehellä, siis. Suuresti välillä hiljaa mielessäni ihmettelen, eikö ihmiselle riitä se lakisääteinen 7,5 tuntia töitä päivässä, kun töitä tehdään myös kotona yötä myöten.

Maanantai ja tiistai menivät oikein hyvin, ja mieskin oli säädylliseen aikaan kotona (kuuden aikaan illalla). Eilen hän kyllä vei ja haki lapset, mutta ennen kuin lähti töihin, oli jo kotona tehnyt hommia pari tuntia ja heti, kun pääsi ovesta sisään, istahti työpöydän ääreen ja jatkoi työntekoa - myöhään yöhön. Ei tuohon viitsi mitään enää sanoa, kun ei se tilannetta paranna. Onneksi sentään kuukauden loman aikana hän ei pitkällä tikulla koskenutkaan duunijuttuihin. Se olisi vielä puuttunut!

Eniten minua risoo se, että hän tulee töistä kotiin vain ilmeisesti tekemään töitä lisää. Jäisi sitten sinne töihin, kun ei hänestä täälläkään mitään iloa ole. Aamuisinkin hän aloittaa työnsä kotona, kun "tämä homma pitää saada valmiiksi tänään". Menisi töihin tekemään töitä.

Luulen, että jos en olisi raskaana, minulla olisi pahemman luokan PMS. Sen verran tilanne juuri nyt ärsyttää.