Tänä aamuna ystävällisesti miehelle huomautin, että margariinin ja juuston voi laittaa käytön jälkeen takaisin jääkaappiin sen sijaan, että jättää ne pöydälle eltaantumaan. Mies hoiti kamat kylmään ja mutisi jotain jostain, joka hoitaa hommat "ihan itsestään". Kysyin, että kotitonttuako hän tarkoitti. Kun todellakin voisi luulla, että meillä asiat vain tapahtuvat ja hommat hoituvat, mutta hei, there's no such thing like free lunch.

Miestä vähän nauratti, kun ilmoitin meidän kotitontun haluavan vähän kiitostakin tekemästään työstä. Esimerkiksi suklaata tai timanttisormuksen. (Vaikka en niinkään tuosta sormuksesta välitä... ;) )

Tänään onkin tullut tonttuiltua oikein urakalla. Tai pitäisikö kuitenkin sanoa, että ihan tavanomaisesti, kun imuri on ollut käytössä samoin kuin pesukone, astianpesukone, tiskiharja ja hellakin. Vain jotakin mainitakseni.

Niin että antaa miehen vain nauttia olusilla ystäviensä kanssa. Tämä tonttu - päivän tonttuiltuaan - lähtee nyt Höyhensaarille rentoutumaan. (Tai vaihtoehtoisesti kaataa itselleen lasillisen - tai kaksi - punaviiniä ja istahtaa sohvalle pipoa neulomaan.)